Aanbieding!

De Schumann Resonantie

18.00 10.00

NU 10.00€

VOOR MEER UITLEG OVER DE SCHUMANN RESONANTIE, SCROL NAAR BENEDEN BIJ PRODUCT BESCHRIJVING

audio sample

 

 

Beschrijving

Hersengolven, genezing en de Schumannresonantie

Hoewel het bestaan ​​van de Schumann Resonantie een gevestigd wetenschappelijk feit is, zijn er maar weinig wetenschappers die zich ervan bewust zijn van het belang van deze frequentie als een stemvork  voor het leven. Ik stel me voor dat het is niet alleen een verschijnsel is veroorzaakt door bliksem in de atmosfeer, maar een zeer belangrijke staande elektromagnetische golf, als achtergrond frequentie en het beïnvloeden van biologische oscillatoren in de hersenen.

Sinds de vroege jaren ’70 worden de EEG’s bestudeerd van meditatiebeoefenaars, remote viewers (helderzienden) en energie-therapeuten, om te zien of hun hersengolven samenhangen met hun bijzondere staat van bewustzijn. Een gemeenschappelijk verschijnsel dat men ontdekte was dat deze mensen, terwijl ze bezig waren met hun activiteit, hersengolven produceerden op de grens tussen het alfa- en thèta-bereik, 7,0-8,0 Hz, ook wel genoemd ‘trage alfa-golven’

Het bleek dat hun hersengolven, in hun veranderde staat van bewustzijn, geregeld in de pas gingen lopen, dat wil zeggen: gelijk werden in fase en frequentie aan de basisfrequentie (7,8 Hz) van de Schumann-resonantie. Hieruit concludeerde men dat onze hersenen ‘entrainment’ door de Schumann-resonantie ondergaan (letterlijk: ‘meegenomen worden in de trein van’); ze gaan ermee in de pas lopen.

Van binnenuit wordt het alfa-ritme van de hersenen aangedreven voor perioden van 1,5 tot 28 seconden door elektrische signalen van 6 tot 10 Hz die komen vanuit groepen (kernen) hersencellen in de thalamus (een gebied gelegen in de hersenstam, diep in ons brein), waarvan de uitlopers reiken tot in de hersenschors, de buitenlaag van onze hersenen. Tussen deze perioden zijn pauzes van 2 tot 20 seconden, die de ‘vrije loop-perioden’ of ‘stille fasen’ genoemd worden. Tijdens deze vrije loop-perioden, wanneer de hersenen even niet onder invloed staan van de thalamus-kernen, kunnen ze mee gaan trillen met de Schumann-resonantie. Tijdens innerlijke ontspannings-sessies ter bevordering van iemands zelfherstel (zelfgenezing), wordt ook vaak een entrainment van de hersengolven (EEG) door het hart – ritme (ECG) geconstateerd.

 ‘Entrainment’ is te vergelijken met wat er gebeurt als twee slingerklokken aan één muur hangen. Ze zijn dus met elkaar verbonden door deze muur. Als ze pas opgehangen zijn, tikken ze in een verschillend ritme, maar na verloop van tijd tikken ze in hetzelfde ritme. In een levend organisme zijn de elektromagnetische trillingsbronnen, zoals hart en hersenen, aan elkaar gekoppeld, waardoor entrainment mogelijk is.